Bine ai venit
pe pagina mea

44.4558219, 26.0937368

Aceasta este o mică poveste din spatele pasiunii mele pentru cartografie.

Nu am fost întotdeauna înconjurată de hărți pe care le admir și le colectez, așa cum fac acum, dar alegeam cu atenție fiecare atlas sau hartă pe care aș fi folosit-o. Într-o zi, trebuia să creez o hartă.

Există un citat fabulos care descrie aproape perfect începutul poveștii mele.

„Dacă doriți să citiți o carte, dar care nu a fost încă scrisă, atunci trebuie să o scrieți.” (Toni Morrison)

În cazul meu, nu este vorba de o carte. În schimb, am vrut să prezint o hartă care nu fusese făcută încă, așa că am decis să o fac chiar eu, deși nu aveam nicio idee despre ce înseamnă cartografia și despre cum erau făcute hărțile. Am avut doar o pasiune pentru design și desene. Copilul acela curios a petrecut apoi doi ani învățând singur cum să facă hărți digitale. Între timp, s-a decis să urmeze studiile de licență în Cartografie când ar fi sosit momentul respectiv.

Acum sunt studentă la un masterat în GIS, în România. Am început o carieră în cartografie în timpul studiilor și lucrez ca analist GIS la Esri România. De asemenea, sunt Editor la Maplines, revista Societății Cartografice Britanice.

Cea mai mare pasiune a mea este să ilustrez lumea noastră prin hărți. Îmi place să fac hărți care să spună povești și să împărtășească sentimente. De multe ori îmi petrec timpul scriind sau citind despre hărți. Când nu fac hărți, călătoresc sau mă bucur de momente cu familia și prietenii mei. Sunt o iubitoare de mare și petrec multe weekenduri admirând peisajele marine.

Cu HĂRȚI

Călătorim și descoperim

MULȚUMESC PENTRU CITIRE

Final